Hva er ELECTRONIC SYSTEM FOR TRAVEL AUTHORIZATION (ESTA)?

https://estaoficial.website/norsk/

Hva er ELECTRONIC SYSTEM FOR TRAVEL AUTHORIZATION (ESTA)?

For å styrke sikkerheten til reiser til USA under Visa Waiver Program, krav til reise uten visum, har blitt forbedret. De innfødte i Visa Waiver Program landene vil fortsatt være berettiget til å reise uten visum, men de vil ha for å oppnå en godkjent Travel Authorization) før deres tur til USA.

Det Department of Homeland Security og United States Customs and Border Protection har gitt et sikkert nettsted med en automatisk form for deg eller tredjeparter for å fullføre og be om en reisegodkjenning. Når du angir obligatorisk biografisk, reise, og betalingsinformasjon på den sikre nettsiden, vil systemet behandle søknaden din for å finne ut om du er kvalifisert til å reise til USA under Visa Waiver Program uten visum. Systemet vil gi en automatisk respons og før ombordstiging, en operatør vil bekrefte elektronisk med United States Customs and Border Protection som har et registrert godkjent travel authorization.

Det Electronic System for Travel Authorization (ESTA søknad ) er et automatisk system som brukes til å bestemme visitbergen berettigelse til å reise til USA under Visa Waiver Program (VWP) og om sa reisen representerer en sikkerhetsrisiko eller en trussel mot den offentlige orden.

​​ESTA-godkjenning godkjenner en reisende ombord på et fly for å reise til USA under VWP. Private flyselskaper må være abonnent airlines av Visa Waiver Program. Du kan se listen over abonnert airlines. Selv om CBP anbefaler at du ber om det minst 72 timer før du reiser, kan du be om det når som helst før ombordstiging. I de fleste tilfeller, vil du motta et svar umiddelbart etter at du har sendt søknaden.

​​

ESTA er ikke visum. Den ikke oppfyller juridiske krav som skal brukes i stedet for en amerikansk visa når en visa er obligatorisk. Reisende med en gyldig oss visa kan reise til USA med det, for det formålet ble utstedt. Reisende med gyldig visum trenger ikke å gjelde for ESTA-godkjenning. På samme måte som en gyldig visa garanterer ikke registrering i usa, en godkjent ESTA-godkjenning er ikke en garanti for å angi USA.

ESTA ble obligatorisk på januar 12, 2009. VWP søkere må fullføre en blå tolldeklarasjon ved ankomst i oss, om de har en ESTA-USA. VWP-reisende ikke lenger å fullføre I-94W green card form.

​​

ESTA- godkjente programmer er gyldig i to år eller til pass utløper, avhengig av hva som inntreffer først, og de la flere turer til USA, med den reisende ikke å måtte be om en annen ESTA- godkjenning igjen. Når du reiser til oss, med en godkjent ESTA-godkjenning, kan du bare bo opptil 90 dager på en gang, og det må være en rimelig tid mellom besøk slik at CBP agent tror ikke du prøver å leve der. Det er ikke etablert krav til den tiden du skal vente mellom ett besøk og den neste.

​​

Reisende som ESTA-programmer er godkjent, men som pass utløpe i mindre enn to år, vil motta en ESTA-godkjenning er gyldig inntil den utløpsdato for pass.